Deze venkel-komkommer smoothie was niet gepland. Meestal maak ik ’s morgens een groene spinazie smoothie. Maar de spinazie was op en ik had nog wel een stukje venkel in de koelkast liggen. Wow, dit experimentje overtreft qua smaak mijn standaard-smoothie.
Dit gezonde en lekkere ontbijtje draai je in vijf minuten in elkaar. Handig als je op tijd op je werk/bij een afspraak moet zijn, of gewoon ’s morgens niet teveel tijd in de keuken wilt doorbrengen. Het recept voor deze venkel-komkommer smoothie bestaat uit slechts 5 ingrediënten, dat maakt het lekker overzichtelijk. Deze smoothie heeft dankzij de gember iets licht-scherps. Het zou ook zomaar een verfrissende mocktail kunnen zijn, voor een zwoele zomeravond.
Ingrediënten venkel-komkommer smoothie
Recept voor 1 à 2 personen
- 100 ml sojayoghurt (of een andere plantaardige yoghurtvervanger)
- 1/3 kleine venkel
- 2 kleine appeltjes (of 1 grote)
- 1/3 komkommer
- 1 cm gember
Zo maak je een venkel-komkommer smoothie
Stap 1
Schil de komkommer (je kunt de schil ook laten zitten, je krijgt dan een groenere smoothie). Schil de gember en snijd in dunne plakjes.
Stap 2
Doe alles in de blender en mix op de hoogste stand. Je krijgt dan een zijdezachte, romige smoothie.
Stap 3
Verdeel over twee kleine glazen of één grote en garneer met wat groen van de venkel.
Enjoy!
MEER SMOOTHIES
Toch liever iets zoeters om de dag mee te beginnen? Met deze kokos-mango smoothie haal je zelfs middenin de winter de zomer in huis.