BIJGERECHTEN

Gefermenteerde tofu: het is bijna vegan feta

Gefermenteerde tofu: het is bijna vegan feta

Het begint bijna op een hobby te lijken: fermenteren. Na de heerlijke bloemkool en rodekool heb ik me nu op tofu gestort. Ik kocht al geregeld gefermenteerde tofu van Taifun maar dat is best een dure hobby. Zelf maken is een stuk goedkoper. En bovendien kun je er nog extra smaakjes aan toevoegen ook. Ik vind gefermenteerde tofu heerlijk als alternatief voor het traditionele kaasblokje. Maar de kimchi tofu doet het ook erg goed in salades en buddha bowls.

Lees meer
Dukkah, de veelzijdige oosterse kruidendip

Dukkah, de veelzijdige oosterse kruidendip

Dukkah is een heerlijk veelzijdig kruiden-notenmengsel uit Egypte. Meestal wordt het gegeten met brood en olijfolie. Maar onlangs kreeg ik tijdens een borrel radijsjes gedipt in dukkah. Ook erg lekker.

Lees meer
Peterseliepesto, makkelijk en multifunctioneel

Peterseliepesto, makkelijk en multifunctioneel

Pesto’s zijn lekker multifunctioneel. Ideaal voor een snelle pasta bomvol smaak of een goed alternatief voor boter op brood. Je pimpt er een salade mee en een lepel pesto geeft extra smaak aan bijvoorbeeld een simpele tomatensoep. Hier een recept voor platte peterseliepesto.

Lees meer