Mjammie, een smoothie op basis van dadels en specerijen als kardemom en kaneel. Deze vegan dadelsmoothie vult goed, dus serveer geen grote glazen vol.
Dadels zijn gezond dankzij vezels, vitamines en antioxidanten, maar het zijn ook suikerbommetjes. Vandaar dat ik deze smoothie in relatief kleine porties eet. En dat ik wat limoensap toevoeg om het zoete smaakje iets te neutraliseren.
Naast de havermelk gebruik ik ook plantaardige kokosyoghurt, bijvoorbeeld Alpro Absolutely Coconut of AH eigen merk kokos yoghurt. Die yoghurt is ongezoet, lekker dik en heeft een mooie kokossmaak die niet overheersend is.
Ingrediënten voor de dadelsmoothie
Voor 2 kleine glazen
- 50 gr gedroogde dadels
- 150 ml havermelk
- 100 ml kokosyoghurt
- 5 el havervlokken
- ½ limoen, sap
- ½ tl kaneel, gemalen
- ½ tl kardemom, gemalen
Bereiden van de dadelsmoothie
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een mooie, egale smoothie hebt. Verdeel over twee glazen en garneer met een tl kokosyoghurt en wat schijfjes dadel.
Ook lekker met verse frambozen of passievrucht als garnering.
MEER SMOOTHIES
Liever een fruitige smoothie? Deze mango-muntsmoothie is heerlijk fris voor zomerse dagen.
Of ga een op de groententour met een komkommer-vernkelsmoothie