Zondagochtend, de eerste lente-zonnestralen schijnen op mijn balkon. Tijd voor een tropisch en relaxt begin van de dag met een vegan kokos mango-smoothie. Sinds ik een tijdje geleden een blender kocht, ben ik verslaafd geraakt aan zijdezachte drankjes vol vers fruit en groente.
personen
2
bereiden in
10 min
maaltijd
ontbijt
Het voordeel van zelf maken is dat ik kan bepalen hoe zoet iets wordt. Ik verbaas me er altijd over dat aan smoothies vaak nog suiker, honing of een andere suikervervanger toegevoegd wordt. De smaak van rijp fruit is al zo heerlijk zoet. Toch?! En ik kan ervoor kiezen de banaan weg te laten. Niets tegen banaan hoor, maar in bijna alle kant-en-klare smoothies zit banaan. En dat maakt de smaak van een smoothie vaak net wat minder fris en sprankelend.
Je kunt deze smoothie ook als dessert serveren.
IJzig koele mango-smoothie
Een van mijn favoriete smoothies is de kokos mango-smoothie. Op zaterdag koop ik vaak enkele mango’s bij mijn vaste mango-marktkraam. En dan kan ik niet wachten tot ik thuis dat heerlijk, sappige fruit kan gaan schoonmaken en mixen. Wil je een stevige, ijzig koele smoothie? Maak de mango dan een avond van tevoren schoon en leg de blokjes in de diepvriezer. Spreid ze een beetje uit, zodat ze niet één grote, vaste bevroren fruitklomp vormen. Dat vindt de blender niet leuk.
Dit heb je nodig voor 2 personen
Ingrediënten kokos mango-smoothie
- 1 mango
- 200 ml kokos yoghurt-vervanger
- sap van ½ limoen
- 2 el kokosrasp
- 10 blaadjes verse munt
Garnering
- Enkele blokjes mango
- 2 tl kokosrasp
- een paar kleine blaadjes munt
Recept: kokos mango-smoothie
Stap 1
Schil de mango en snijd in stukjes. Maak een paar mooie blokjes en houd die achter voor de garnering. Wil je een ijzige smoothie, leg de gesneden mango dan een paar uur in de diepvriezer, de blokjes voor garnering kunnen in de koelkast.
Stap 2
Doe alles (behalve de ingrediënten voor de garnering) in de blender en mix tot een gladde substantie.
Stap 3
Verdeel over twee glazen en garneer met de mango, munt en kokosrasp.
Enjoy!
Meer inspiratie nodig? Probeer deze recepten eens!
Lekker ziltig: zeesla-venkelsalade
Brunch-tip: zeesla is ook heerlijk in combinatie met venkel en sesamzaadjes.
Ook lekker: spinazie-banaan-smoothie
Liever een groene smoothie? Probeer deze met spinazie-banaan eens, de banaan heft het bittere van de spinazie op.
Zo gemaakt: vegan pasta met zeekraal
Hij staat in tien minuten op tafel, deze pasta met avocado en zeekraal.