Koolrabi is een niet heel populaire groente. Verrassend, want deze groente is zo veelzijdig. Je kunt er soep van maken, je kunt de knol uithollen en vullen maar ik gebruik koolrabi meestal rauw in een maaltijdsalade.
personen
1
bereiden in
10 à 15 min
maaltijd
zomersalade
Wat is koolrabi?
Koolrabi is er in een lichtgroene en een paarse variant. Maar geschild hebben ze beide een lichtgroene kleur en de smaak is ook identiek. De smaak is licht pittig, een beetje als radijs maar dan minder sterk.
Koolrabi levert 27 kcal per 100 gram. Als je de knol schilt en in kleine blokjes snijdt heb je een heerlijk frisse, knapperige basis voor een gezonde en lichte zomersalade.
Dit heb je nodig voor 1 persoon
Ingrediënten zomerse koolrabi-avocadosalade
- 1 koolrabi
- 1 handje snoeptomaatjes
- ½ avocado
- ½ limoen
- 2 el olijfolie
- 1 el mierikswortel uit een potje
- peper en zout naar smaak
Recept: zomerse koolrabi-avocadosalade
Stap 1
Schil de koolrabi en snijd de groenten in kleine blokjes van ½ x ½ centimeter.
Stap 2
Voeg de in vieren gesneden snoeptomaatjes en in blokjes gesneden avocado toe.
Stap 3
Klop de olijfolie, mierikswortel en het sap van een halve limoen tot een dressing.
Stap 4
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Enjoy!
Meer inspiratie nodig? Probeer deze recepten eens!
Snelle smaakmaker: peterseliepesto
Een variant op de basilicumpesto: de vegan peterseliepesto. Lekker om op voorraad te hebben.
Ook lekker: koolrabi-tomatensoep
Koolrabi komt ook heel goed tot z’n recht is deze frisse soep. Met lekker veel dille!
Zo gemaakt: vegan pasta met zeekraal
Hij staat in tien minuten op tafel, deze pasta met avocado en zeekraal.