Als ik alleen voor mezelf kook, ga ik niet urenlang in de keuken staan. Dus kom ik zeker ’s winters vaak uit op een maaltijdsoep, zoals deze tomatensoep met koolrabi en dille. Snel klaar en lekker verwarmend.
personen
2
bereiden in
25 min
maaltijd
maaltijdsoep
Recept: vegan maaltijdsoep met koolrabi
Koolrabi is een beetje een vergeten groente. Jammer, ik ben er dol op. Rauw verwerkt in een salade maar ook in een soep. Ik laat deze maaltijdsoep niet te lang doorkoken, dan is de koolrabi ook na het pureren nog iets knapperig.
Dit heb je nodig voor 2 personen
Ingrediënten koolrabi-tomatensoep met dille
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 koolrabi
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 vegan bouillonblokjes of bouillonpoeder
- 1/2 liter water
- 20 gr dille
- sap van ½ limoen
Recept: koolrabi-tomaten maaltijdsoep
Stap 1
Snipper de uien en bak op laag vuur in 5 minuten glazig in wat plantaardige olie
Stap 2
Schil in de tussentijd de koolrabi en snijd in stukjes. Schil en snijd ook de knoflook
Stap 3
Voeg de koolrabi, knoflook, tomaat, bouillonblokjes en een halve liter kokend water toe aan de ui. Laat 15 min koken.
Stap4
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg op het laatste moment dille (houd een takje achter) en limoensap toe. Mix nog even door.
Stap 5
Check of er nog peper en zout naar smaak nodig is.
Stap 6
Verdeel de soep over twee kommen en garneer met wat achtergehouden dille.
Enjoy!
Als het een relatief licht soepje is, zoals deze vegan variant met koolrabi, tomaat en dille, dan eet ik er nog een broodje met een fijne spread bij, bijvoorbeeld deze gezonde en snel te maken bietjes-tofu-spread.
Meer inspiratie? Probeer deze recepten eens!
Ook lekker: poké bowl met enoki
Met poké bowls kun je eindeloos variëren en experimenteren. Probeer deze eens met enoki paddenstoelen
Lekker ziltig: zeesla-venkelsalade
Brunch-tip: zeesla gecombineerd met venkel en sesamzaadjes.
Zo gemaakt: vegan pasta met zeekraal
Pasta van A tot Z: avocado tot zeekraal.