PASTA
Vegan pasta met venkelsaus en kappertjes
Venkel is een van mijn favoriete groenten. Heerlijk als basis voor een frisse pastasaus. De kappertjes geven het geheel wat extra pit.
Spinazie-artisjok pasta met vegan kaassaus
Met de ‘intelligente’ lockdown ga ik toch minder naar buiten dan gewoonlijk. En dus heb ik mijn voorraadkast maar eens opgeruimd. Daar kwam ik een potje artisjokpuree tegen. Een prima ingrediënt voor een pastasaus, zoals spinazie-artisjok pasta. En die bevalt zo goed dat ie ook na het corona-tijdperk nog geregeld op tafel zal komen.
Geroosterde paprika-pastasaus met venkel
Geroosterde gele paprika’s vormen een prachtige basis voor een pastasaus. Lekker op smaak gebracht met wat venkelzaad en verse tijm. Serveer er stukken geroosterde venkel bij.
Little Italy in Amsterdam, lekkerbekkend leren koken
Onlangs was ik te gast bij het Little Italy event dat het magazine ‘De Smaak van Italië’ jaarlijks organiseert in Amsterdam. Lekker sfeertje. Ik volgde er een olijfolie-workshop en, tatarataaa, leerde zelf pasta maken.
Vegan pasta met verse paddenstoelen-tomatensaus
Als ik pasta wil eten, kom ik vaak in de verleiding een pot tomatensaus te pakken. Lekker snel klaar. Maar vers gemaakt is nauwelijks meer werk. Maar wel véél lekkerder!
Zeekraal-avocado-limoen pasta, de ziltige verleiding
Te druk om te koken, het komt (geregeld) voor. Dan heb je behoefte aan gerechten zonder enorme ingrediëntenlijst die snel op tafel staan. Maar wel gezond zijn. Deze zeekraal-avocado-limoen pasta is heerlijk fris en licht maar bomvol smaak.