Als je deze spooky pimpelpaarse rodekoolsoep opdient, heb je wel wat uit te leggen. Wat een kleur! Maar de smaak is fantastisch en met dit eenvoudige recept draai je deze veganistische soep zó in elkaar.
personen
2 à 4
bereiden in
25 min
maaltijd
soep
Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven een rodekool gekocht heb. Thuis bij mijn ouders aten we geregeld rode en andere kolen. Maar zelf ben ik nooit op het idee gekomen eens een gerecht met deze toch behoorlijk Hollandse groente te maken. Tot ik, na het succes van de bloemkool kimchi, ook een keer rodekool kimchi wilde maken. Wat helaas niet lukte. Maar het gevolg was wel dat ik met een halve rodekool bleef zitten. En als ik niet weet wat ik met overgebleven groenten moet, dan verdwijnt het bijna altijd in een soep. Zo ook deze keer.
Snelle rodekoolsoep
Ik had ook nog een potje eekhoorntjesbrood bouillon staan (van het merk Vitam), een echte smaakbom. En dat met gember, limoensap en wat peper en zout maakt dat de rodekoolsoep zonder enorme ingrediëntenlijst toch fantastisch smaakt. Nog een beetje soja cuisine erbij en je hebt een heerlijke vegan, no-waste soep van een van de oudste koolsoorten die er is.
Dit heb je nodig voor 2 à 4 personen
Ingrediënten rodekoolsoep met gember en limoen
- ½ rodekool, ong. 450 gram
- 750 ml water
- 1 volle el paddenstoelenbouillon (potje), of anders 1½ bouillonblokje
- 3 cm verse gember, heel fijn gesneden
- 1 limoen, sap
- zeezout en peper naar smaak
- vegan soja kookroom vervanger
- verse marjoraan voor de garnering
Recept: zó maak je rodekoolsoep
Stap 1
Snijd de rodekool in repen en doe ze samen met de fijngesneden gember, bouillon en water in een pan.
Stap 2
Breng het geheel aan de kook en laat 15 à 20 minuten doorkoken op zacht vuur.
Stap 3
Haal de pan van de warmtebron en mix met een staafmixer tot een gladde soep.
Stap 4
Voeg het limoensap toe plus peper en zout naar smaak.
Stap 5
Verdeel over twee (maaltijdsoep) of vier kommen (voorafje) en doe in iedere kom een scheutje soja kookroom vervanger.
Stap 6
Ik plukte last minute nog wat verse majoraan uit mijn kruidentuintje en dat past er erg goed bij.
Enjoy!
Meer inspiratie nodig? Probeer deze recepten eens!
Lekker ziltig: zeesla-venkelsalade
Brunch-tip: zeesla is ook heerlijk in combinatie met venkel en sesamzaadjes.
Ook lekker: bloemkoolsoep met vadouvan-kruiden
Bloemkool krijgt snel een Indiaas-Frans tintje dankzij een theelepeltje vandouvan kruidenmix.
Zo gemaakt: vegan pasta met zeekraal
Hij staat in tien minuten op tafel, deze pasta met avocado en zeekraal.