Cheesecake, je mag me ervoor wakker maken. Maar alleen als het een no bake cheesecake is. Het lekkere frisse van de verse ‘kaas’ maakt deze taart onweerstaanbaar. Met een bakje Violife Creamy is de vegan vulling zo gemaakt.
Voor deze no bake cheesecake gebruik ik kokoscrème, zie het recept. Om dat te maken moet je een blikje kokosmelk een nacht in de koelkast plaatsen. Daarom moet je ruim van tevoren bedenken dat je deze veganistische taart wil maken.
Ingrediënten voor een no bake cheesecake
(6 personen)
Bodem
8 vegan digestive biscuitjes
30 gr kokosolie (1 volle el)
Vulling
100 ml kokoscrème
200 gram Violife Creamy, 1 bakje
Zest (rasp) van 1 citroen
4 el citroensap
2 el erythritol poedersuiker (of 1 el gewone poedersuiker)
1 el vanille-essence
2 el bosbessen (verse of uit de diepvries, laat ze in het laatste geval ontdooien)
Voor de garnering: enkele bosbessen en frambozen
Recept voor vegan no bake cheesecake
Maak kokosnootcrème
Stap 1.
Kies een blikje kokosmelk met een zo hoog mogelijk % kokos, bijv Aroy-D. Ze het blikje een nacht op de koelste plek in de koelkast. Pak het blikje er de volgende dag voorzichtig uit (niet schudden) en maak open. Schep de dikke crème uit het blikje.
Maak de bodem
Stap 2.
Bekleed de bodem van een springvorm van 15 cm doorsnede met bakpapier
Stap 3.
Vermaal acht digestive koekjes in het bakje van de staafmixer. Smelt 30 gr kokosolie (1 volle el) en voeg toe aan de biscuitkruimels. Is het mengsel te droog, voeg dan nog wat extra kokosolie toe
Stap 4.
Verspreid het mengsel over de bodem (niet de zijkanten) van de springvorm en druk stevig aan.
Maak de vulling
Stap 5.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in het schoongewassen bakje van de staafmixer en mix tot een romig geheel.
Stap 6.
Voeg de (ontdooide) bosbessen erbij en mix nog even kort door, er mogen stukjes besjes zichtbaar blijven. Giet het mengsel over de biscuitbodem en strijk glad.
Stap 7.
Bedek de cheesecake luchtig met aluminiumfolie en zet minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven.
MEER TAART
Toch meer trek in appeltaart? Deze is ook vegan en zeker net zo smakelijk als de niet plantaardige variant.
Gebruik je de dikke crème die je uit het blikje schept voor de vulling??
Ja, inderdaad. Die is lekker stevig.