Cheesecake, je mag me ervoor wakker maken. Maar alleen als het een no bake cheesecake is. Het lekkere frisse van de verse ‘kaas’ maakt deze taart onweerstaanbaar. Met een bakje Violife Creamy is de vegan vulling zo gemaakt.

 

Helemaal vegan en geen oven nodig voor deze veganistische no bake cheesecake. vegan no bake cheesecake met Violife Creamy original, veganistisch

Helemaal vegan en geen oven nodig voor deze no bake cheesecake

Voor deze no bake cheesecake gebruik ik kokoscrème, zie het recept. Om dat te maken moet je een blikje kokosmelk een nacht in de koelkast plaatsen. Daarom moet je ruim van tevoren bedenken dat je deze veganistische taart wil maken.

 

 

Ingrediënten voor een no bake cheesecake

(6 personen)

 

Bodem

8 vegan digestive biscuitjes

30 gr kokosolie (1 volle el)

Vulling

100 ml kokoscrème

200 gram Violife Creamy, 1 bakje

Zest (rasp) van 1 citroen

4 el citroensap

2 el erythritol poedersuiker (of 1 el gewone poedersuiker)

1 el vanille-essence

2 el bosbessen (verse of uit de diepvries, laat ze in het laatste geval ontdooien)

Voor de garnering: enkele bosbessen en frambozen

 

Recept voor vegan no bake cheesecake

vegan no bake cheesecake met Violife Creamy original, veganistisch

Vegan no bake cheesecake met Violife Creamy

 

Maak kokosnootcrème

Stap 1.

Kies een blikje kokosmelk met een zo hoog mogelijk % kokos, bijv Aroy-D. Ze het blikje een nacht op de koelste plek in de koelkast. Pak het blikje er de volgende dag voorzichtig uit (niet schudden) en maak open. Schep de dikke crème uit het blikje.

 

 

Maak de bodem

 

Stap 2.

Bekleed de bodem van een springvorm van 15 cm doorsnede met bakpapier

 

Stap 3.

Vermaal acht digestive koekjes in het bakje van de staafmixer. Smelt 30 gr kokosolie (1 volle el) en voeg toe aan de biscuitkruimels. Is het mengsel te droog, voeg dan nog wat extra kokosolie toe

 

Stap 4.

Verspreid het mengsel over de bodem (niet de zijkanten) van de springvorm en druk stevig aan.

 

Maak de vulling

Stap 5.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in het schoongewassen bakje van de staafmixer en mix tot een romig geheel.

 

Stap 6.

Voeg de (ontdooide) bosbessen erbij en mix nog even kort door, er mogen stukjes besjes zichtbaar blijven. Giet het mengsel over de biscuitbodem en strijk glad.

 

Stap 7.

Bedek de cheesecake luchtig met aluminiumfolie en zet minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven.

Decoreer de no bake vegan cheesecake met bosbessen en frambozen. vegan no bake cheesecake met Violife Creamy original, veganistisch

Decoreer de veganistische no bake cheesecake met bosbessen en frambozen

 

MEER TAART

Toch meer trek in appeltaart? Deze is ook vegan en zeker net zo smakelijk als de niet plantaardige variant.