BIJ DE BORREL
Gevonden in de toko: hummus in blik
Dwalend door een toko zie je altijd wel dingen die je niet kent. Geregeld probeer ik iets nieuws. Ditmaal was dat hummus in blik.
Recept: Japanse variant op guacamole
Mexicaanse guacamole is en blijft een voltreffer. Maar voor bij een zak bietjeschips maakte ik eens een Japanse guacamole met wasabi en zeewiervlokken.
Dukkah, de veelzijdige oosterse kruidendip
Dukkah is een heerlijk veelzijdig kruiden-notenmengsel uit Egypte. Meestal wordt het gegeten met brood en olijfolie. Maar onlangs kreeg ik tijdens een borrel radijsjes gedipt in dukkah. Ook erg lekker.
Peterseliepesto, makkelijk en multifunctioneel
Pesto’s zijn lekker multifunctioneel. Ideaal voor een snelle pasta bomvol smaak of een goed alternatief voor boter op brood. Je pimpt er een salade mee en een lepel pesto geeft extra smaak aan bijvoorbeeld een simpele tomatensoep. Hier een recept voor platte peterseliepesto.
Recept: zilte zeesla-wakame-avocadospread
Het bakje zeesla dat ik kocht raakt maar niet leeg. Met 100 gram kun je blijkbaar veel doen. Gelukkig kun je het ook maanden bewaren omdat het in zout gepekeld is. Omdat ik ook een rijpe avocado en wakame in huis had, besloot ik een zilte spread te maken.
Recept: rode bieten-tofu spread
De kleur van rode bieten, dat intense dieprode, ik ben er verliefd op. Als ik ze eet, voel ik me gezonder worden. Daarom dit supersnel-klaar recept voor een vrolijk stemmende bieten-tofuspread.