HOOFDGERECHTEN
Getest: thuisbezorgmaaltijden van Uitgekookt
Het afgelopen jaar heb ik weinig buiten de deur gegeten. Niet vrijwillig maar vanwege de corona-maatregelen. Maar soms heb ik even geen zin om te koken en wil ik zonder moeite te doen toch lekker en gezond eten. Daarom testte ik de thuisbezorgmaaltijden van Uitgekookt.
Vegan aardappelcurry met tomaat en rijst
Onlangs kreeg ik een box vol groenten toegestuurd van Boerschappen. Daarin zaten veel aardappels, rode uien en tomaten. Een deel daarvan heb ik gebruikt voor het maken van deze veganistische tomaat-ui-aardappelcurry
Geroosterde paprika-pastasaus met venkel
Geroosterde gele paprika’s vormen een prachtige basis voor een pastasaus. Lekker op smaak gebracht met wat venkelzaad en verse tijm. Serveer er stukken geroosterde venkel bij.
Recept voor pompoensalade met vegan feta
Deze geroosterde, lauwe pompoensalade met vegan ‘feta’ heeft alles wat je wilt in deze koude wintermaanden. Het hartverwarmende van in de oven geroosterde pompoen, het frisse van gemarineerde vegan feta en het zoete van granaatappelpitjes en het knapperige van geroosterde pompoenpitten. Hier het recept voor een lauwwarme pompoensalade.
Recept voor hele bloemkool uit de oven
Bloemkool is een van mijn favoriete groenten. En dit recept voor een hele bloemkool uit de oven is ook nog eens snel gemaakt. Terwijl je de bloemkool even voorkookt, mix je de ingrediënten voor de marinade.
Vegan pasta met verse paddenstoelen-tomatensaus
Als ik pasta wil eten, kom ik vaak in de verleiding een pot tomatensaus te pakken. Lekker snel klaar. Maar vers gemaakt is nauwelijks meer werk. Maar wel véél lekkerder!
Recept: vegan champignonburger met bbq-smaak
In het kader van no-waste probeer ik alle restjes in mijn koelkast altijd op te maken. Zo ontstond mijn bbq-champignonburger. Heerlijk en helemaal vegan.
Maisbroodje met vegan pulled jackfruit
Pulled pork, ik heb geen idee hoe dat smaakt. Toen ik zo’n 40 jaar geleden vegetariër werd, wist ik niet eens van het bestaan van pulled pork. En omdat ik nooit naar vlees verlang, zoek ik ook niet naar vervangers die op vlees lijken. Maar wat ik wel lekker vind, is het rokerige smaakje van BBQ. Vandaar dat ik toch ben gaan experimenteren met jackfruit.
Poké bowl met aardpeer, enoki, Nieuw-Zeelandse spinazie en méér!
In toko’s en op biologische markten zie ik vaak ingrediënten die ik niet ken. Altijd leuk om te proberen. Ik combineer enkele van mijn recente vondsten in dit recept voor een vegan poké bowl.
Zeekraal-avocado-limoen pasta, de ziltige verleiding
Te druk om te koken, het komt (geregeld) voor. Dan heb je behoefte aan gerechten zonder enorme ingrediëntenlijst die snel op tafel staan. Maar wel gezond zijn. Deze zeekraal-avocado-limoen pasta is heerlijk fris en licht maar bomvol smaak.