VERRUKKELIJK VEGAN
Getest: thuisbezorgmaaltijden van Uitgekookt
Het afgelopen jaar heb ik weinig buiten de deur gegeten. Niet vrijwillig maar vanwege de corona-maatregelen. Maar soms heb ik even geen zin om te koken en wil ik zonder moeite te doen toch lekker en gezond eten. Daarom testte ik de thuisbezorgmaaltijden van Uitgekookt.
Thuisbezorgd: culinair genieten van Umami
Met een lange lockdown achter de rug en nog geen zicht op een versoepeling wordt het verlangen naar een verrukkelijke restaurant-maaltijd met de dag groter. Dankzij Chef Han Ji kun je nu thuis genieten van de culinaire creaties die hij normaal in zijn restaurants serveert. De maaltijden worden keurig thuisbezorgd.
Kruidige dadelsmoothie met kokos
Mjammie, een smoothie op basis van dadels en specerijen als kardemom en kaneel. Deze vegan dadelsmoothie vult goed, dus serveer geen grote glazen vol.
Fingerfood: witte koolsalade met Oost-Indische kers
Buiten eten vraagt om makkelijk. Fingerfood is altijd goed. Geen geklungel met bestek en een bord op schoot, maar makkelijke hapjes die je zelfs staand goed kunt eten. Deze witte koolsalade in een blad van Oost-Indische kers voldoet aan alle eisen.
Vegan pasta met venkelsaus en kappertjes
Venkel is een van mijn favoriete groenten. Heerlijk als basis voor een frisse pastasaus. De kappertjes geven het geheel wat extra pit.
Asperges met vegan tofu-eisaus
Asperges en ei zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Zelfs vegans hoeven deze heerlijke combinatie niet te missen. Met kala namak en zijden tofu maak je een heerlijke plantaardige, eisaus bij de asperges.
Oranje paprika-soep: vegan Koningsdagrecept
Het wordt een rare Koningsdag dit jaar, zonderde gebruikelijke feesten, optredens en markten. Dan maken we er thuis maar een feestje van. Met bijvoorbeeld deze oranje paprika-soep die in elk geval zorgt voor de juiste, feestelijke kleur aan tafel.
3 x Ananas in de hoofdrol: smoothie, mocktail en dessert
Verse ananas vind ik zó ontzettend lekker. Maar een hele ananas is best veel. Daarom drie recepten met ananas: ananas-smoothie, -mousse en -dessert.
Zomerse erwtensoep, verfrissend en vegan
De ene dag is het 25 graden, enkele dagen later is het ’s nachts rond het vriespunt. Het weer is behoorlijk afwisselend. Een winterse erwtensoep kan, maar met het oog op de nabije toekomst, kies ik voor een zomerse variant. Het resultaat is een lichte, frisgroene soep.
Vegan aardappelcurry met tomaat en rijst
Onlangs kreeg ik een box vol groenten toegestuurd van Boerschappen. Daarin zaten veel aardappels, rode uien en tomaten. Een deel daarvan heb ik gebruikt voor het maken van deze veganistische tomaat-ui-aardappelcurry
Vegan kokosmakronen met gecondenseerde kokosmelk
Mooi om te zien hoe veel van de dingen die het leven lekker maken 100% plantaardig zijn of eenvoudig diervriendelijk gemaakt kunnen worden. Kokosmakronen bijvoorbeeld zijn dankzij gecondenseerde kokosmelk makkelijk te veganizen.
Spinazie-artisjok pasta met vegan kaassaus
Met de ‘intelligente’ lockdown ga ik toch minder naar buiten dan gewoonlijk. En dus heb ik mijn voorraadkast maar eens opgeruimd. Daar kwam ik een potje artisjokpuree tegen. Een prima ingrediënt voor een pastasaus, zoals spinazie-artisjok pasta. En die bevalt zo goed dat ie ook na het corona-tijdperk nog geregeld op tafel zal komen.
Test: de Boerschappen vegan maaltijdbox
Boeren in de buurt produceren prachtige producten. Zonde om die niet te gebruiken, vinden de bedenkers van Boerschappen. Samen met Home Made Chefs bedachten zijn de vegan prep box.
Aardappel-preisoep met vegan room
Met nog enkele frissere avonden in het vooruitzicht, kan deze aardappel-preisoep nog net. Zo’n stevige soep doet het ook goed als maaltijdsoep.
Energierepen met dadels en geroosterde hazelnoten
In een Syrische winkel tikte ik een pak dadelpasta op de kop. Lekker voor zoete creaties zoals vegan energierepen, dacht ik. En praktisch ook, want ik hoef geen dadels meer fijn te malen in de blender.
Vegan broccolirijst buddha bowl met rode kool
Vaak zie ik in de supermarkt bakjes broccolirijst liggen. Best prijzig vergeleken met de stronkjes broccoli die iets verderop op de groente afdeling liggen. Dus heb ik zelf wat broccoli tot rijst vermalen. Het blijkt een heerlijke basis voor een veganistische buddha bowl.
Vegan linzensalade met ingelegde citroen
Een linzensalade is lekker vullend en ideaal als lunch voor. Maar linzen kunnen soms wat melig zijn. Door de toevoeging van ingelegde citroenen en verse munt krijgt de salade een frisse toon.
Vegan kikkererwtenmeel-quiche met broccoli en tomaat
De een noemt het een quiche, de ander een frittata. Hoe je het ook noemt, deze 100% plantaardige kikkererwtenmeel-quiche met broccoli en tomaat is een heerlijk lunchgerecht of voorgerecht. Of zelfs een diner als je het serveert met een salade.