VERRUKKELIJK VEGAN
Recept: vegan gele tomatensoep met venkelzaad
Haal de lente in huis met deze zonnige gele tomatensoep met verfrissende venkelzaad en verse munt-topping. Natuurlijk is de soep vegan.
Recept: vegan no bake chocoladetaart
Sinds mijn allereerste no bake vegan cheesecake zo goed gelukt is, ben ik helemaal in de taart-modus. En omdat chocolade mijn belangrijkste zoete guilty pleasure is, probeerde ik ditmaal een veganistische no bake chocoladetaart. Mag je iets na één puntje proeven al officieel een verslaving noemen?
Geroosterde groenten uit de oven
Het roosteren van groenten in de oven zorgt ervoor dat de smaak zoveel intenser wordt. Maar het is wel een langzame manier van garen. Daarom combineer ik enkele soorten groenten, sommige eet ik direct terwijl ze nog warm zijn, andere bewaar ik voor een salade of poké bowl de volgende dag.
Vegan no bake cheesecake met Violife Creamy
Cheesecake, je mag me ervoor wakker maken. Maar alleen als het een no bake cheesecake is. Het lekkere frisse van de verse ‘kaas’ maakt deze taart onweerstaanbaar. Met een bakje Violife Creamy original is de vegan vulling zo gemaakt.
Recept: vegan wortelloof-bloemkoolsoep
Wortelloof weggooien? Zonde! Als je bewuster eet, ontdek je dat ‘voedselafval’ vaak heel gezond is én bomvol smaak zit. Zoals wortelloof bijvoorbeeld. Ik maakte er een vegan bloemkool- wortelloofsoep van. Hier het recept.
Recept voor pompoensalade met vegan feta
Deze geroosterde, lauwe pompoensalade met vegan ‘feta’ heeft alles wat je wilt in deze koude wintermaanden. Het hartverwarmende van in de oven geroosterde pompoen, het frisse van gemarineerde vegan feta en het zoete van granaatappelpitjes en het knapperige van geroosterde pompoenpitten. Hier het recept voor een lauwwarme pompoensalade.
Recept voor hele bloemkool uit de oven
Bloemkool is een van mijn favoriete groenten. En dit recept voor een hele bloemkool uit de oven is ook nog eens snel gemaakt. Terwijl je de bloemkool even voorkookt, mix je de ingrediënten voor de marinade.
Appeltaart, homemade en volledig vegan
Een van mijn zoete zondes is zelfgemaakte appeltaart. En ook die is heel eenvoudig helemaal diervriendelijk en dus vegan te maken. Zo’n zelfgemaakte appeltaart is eigenlijk nog lekkerder als iemand anders hem maakt. Wel de lusten, niet de lasten. Fijn dus dat mijn zus pas de keuken indook en deze veganistische appeltaart maakte.
Lunchgerecht: Oesterzwam-gyros met pitabrood
In de winter eet ik graag ook tijdens de lunch iets warms. Een burger of shoarma of iets dergelijks, natuurlijk veganistisch. Bij AH zag ik mooie rozerode vegan pitabroodjes met biet in het schap liggen. Gezond en het ziet er ook nog leuk uit. Samen met oesterzwammen met gyroskruiden creëer je snel een heerlijke lunchgerecht.
Gevonden in de toko: hummus in blik
Dwalend door een toko zie je altijd wel dingen die je niet kent. Geregeld probeer ik iets nieuws. Ditmaal was dat hummus in blik.
Recept: Japanse variant op guacamole
Mexicaanse guacamole is en blijft een voltreffer. Maar voor bij een zak bietjeschips maakte ik eens een Japanse guacamole met wasabi en zeewiervlokken.
Dukkah, de veelzijdige oosterse kruidendip
Dukkah is een heerlijk veelzijdig kruiden-notenmengsel uit Egypte. Meestal wordt het gegeten met brood en olijfolie. Maar onlangs kreeg ik tijdens een borrel radijsjes gedipt in dukkah. Ook erg lekker.
Recept: koolrabi-avocado zomersalade
Koolrabi is een niet heel populaire groente. Verrassend, want koolrabi is zo veelzijdig. Je kunt er soep van maken, je kunt de groente koken, maar ik gebruik koolrabi meestal rauw in een maaltijdsalade.
Vegan pasta met verse paddenstoelen-tomatensaus
Als ik pasta wil eten, kom ik vaak in de verleiding een pot tomatensaus te pakken. Lekker snel klaar. Maar vers gemaakt is nauwelijks meer werk. Maar wel véél lekkerder!
Bloemkool kimchi > gefermenteerde groente recept
Gefermenteerde groente schijnt reuze gezond te zijn. Vandaar opkomst van de Koreaanse kimchi. Kimchi blijkt heel eenvoudig zelf te maken, bijvoorbeeld van bloemkool.
Peterseliepesto, makkelijk en multifunctioneel
Pesto’s zijn lekker multifunctioneel. Ideaal voor een snelle pasta bomvol smaak of een goed alternatief voor boter op brood. Je pimpt er een salade mee en een lepel pesto geeft extra smaak aan bijvoorbeeld een simpele tomatensoep. Hier een recept voor platte peterseliepesto.
Recept: vegan rodekoolsoep met gember en limoen
Als je deze spooky pimpelpaarse rodekool-soep opdient, heb je wel wat uit te leggen. Wat een kleur! Maar de smaak is fantastisch en met dit eenvoudige recept draai je deze soep zó in elkaar.
Kokos mango-smoothie, tropisch lente-ontbijt
Zondagochtend, de eerste lente-zonnestralen schijnen op mijn balkon. Tijd voor een tropisch en relaxt begin van de dag met een vegan kokos mango-smoothie.